Hunde, katte og gnavere

​På klinikken kan vi tilbyde forskellige behandlinger, nogle af mulighederne kan ses nedenfor, men vi er også behjælpelige med meget andet.

Sygdom:
​Vi står altid til rådighed for at behandle akut syge dyr. Er du i tvivl om dit dyr har behov for hjælp så ring gerne og spørg.

Vaccinationer:
Det kan være en jungle at finde ud af, hvor tit man bør vaccinere sit dyr, og der er mange meninger omkring dette. Det skyldes kort sagt, at det afhænger af det enkelte dyrs liv – f.eks. alder, brug, om det skal i pension, til udlandet osv. Vi er uddannet til at vejlede i vaccination og fastlægger gerne et skema for netop din hund/kat.

Vi udfører altid sundhedsundersøgelse ved vaccination!

Chipmærkning og sundhedstjek af hvalpekuld:
Det er lovpligtigt at få mærket sine hvalpe før de forlader opdrætteren. I samme forbindelse kan dyrlægen lave sundhedstjek og vaccinere hvalpene. Vi laver gerne en samlet pris for kuldet.

Mærkning af katte:
Det er ikke lovpligtigt at mærke sin kat, men vi anbefaler det! Vi foretager både chip- og øretatovering af katte, ofte i forbindelse med at katten neutraliseres. Chippen virker også til chip-kattelem.

Operationer:
Vi foretager en lang række af operationer fx sterillisation, kastration (både almindelig og ved kryptochide (kun en sten)), fjernelse af fremmedlegemer i mave/tarm, kejsersnit, fjernelse af tumorer, analkirtelfjernelse, operation for blodøre, spaltning af bylder og sårsuturering.

Tandpleje:
Tandpleje indenfor smådyr er ofte nødvendigt. Vi har ultralyds-tandudstyr samt almindelig manuelt tandudstyr og tilbyder både tandrens og tandfjernelse om nødvendig. Ingen tandpatienter forlader klinikken uden professionel rådgivning.

Røntgen:
Vores digitale røntgenanlæg gør det muligt, at lave udvidede undersøgelser ved halthed og sygdom så vi kan stille en korrekt diagnose og behandle ud fra dette. Desuden laver vi standardoptagelser som HD og AD billeder.

Scanning:
ud over at blive brugt til drægtighedsscanninger, bruger vi hyppigt vores scanner ved mistanke om sygdom i bugen, f.eks. pyometra (livmoderbetændelse).

Blodprøver:
Vi har mulighed for at analysere blodprøver på klinikken og får svar indenfor 30 min. Ved udvidede undersøgelser sender vi dog fortsat prøver til certificerede laboratorier. 

Laserbehandling:
Giver lindring af smerter og reduktion af betændelsesprocesser. Bruges med stor succes ved rygsmerter og haltheder. Kan endvidere fremme sårhelling.

Behandling af ører:
​Kløende ører er et velkendt problem for mange katte og hundeejere. Vi har mulighed for at lave undersøgelse af øregangen og synliggøre problemet for ejer, idet vores nye udstyr kan tilkobles computer så ejer kan følge med i undersøgelsen på skærmen. Vi udtager ofte prøver fra øret og undersøger i vores laboratorie, -svaret er klar efter ca 5 min og herefter ved man om man har med bakterier, svampe eller øremider at gøre.

Allergi:
Desværre udvikler flere og flere kæledyr i Danmark allergi. Vi har mulighed for at udføre blodprøvetest for at se hvad hunden/katten reagerer på, og derefter starte en hyposensibilisering som en mulig behandling.

Aflivning:
Samtidig med at man påtager sig ansvaret for et dyr, påtager man sig også en fremtidig sorg, når dyret skal herfra. Vi har fuld forståelse for, at det er en vanskelig beslutning og giver af samme grund mulighed for, at I kan vælge om det skal foregå i hjemmet eller på klinikken.